You are currently viewing Jobb smartere i skyen med Digital Arbeidsplass

Jobb smartere i skyen med Digital Arbeidsplass

Microsoft 365 er en innovativ teknologi som brukes av mange selskaper. Men det er bruken av teknologien som skaper den største innovasjonen for deg og din bedrift. Digital Arbeidsplass er en løsning som hjelper deg til å jobbe smartere i skyen. 

Digitalt arbeidsmiljø i skyen

I mange bedrifter bruker ansatte daglig lokale programmer som Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Ved overgangen til Microsoft 365 som er skyversjonen av Office programmene fortsetter brukere å jobbe lokalt på PC. Noen brukere veksler med å lagre filer i skyen og lokalt.  I denne situasjonen kan brukere fort miste arbeidsflyten og oversikten hvor filer er lagret. Ulike versjoner og siste oppdaterte dokument finnes på forskjellige plasser.  Det mangler ofte retningslinjer for sømløs samhandling og deling av dokumenter i prosjekter og møter, og det kan over tid bli vanskelig for ansvarlig å overholde sikkerheten.    

Skal du jobbe smartere gjennom din digitale arbeidsdag krever det at du og din bedrift får orden på arbeidsflyt og arbeidsmønster i skyen, retningslinjer for samhandling, hvordan arbeide digitalt i møter og prosjekter og ikke minst ivareta sikkerheten på din arbeidsplass.

Med Digital Arbeidsplass blir det opprettet et digitalt arbeidsmiljø med arbeidsområder som er tilpasset din organisasjon, din rolle i organisasjonen og tilgang til arbeidsområde fra de løsninger du bruker. Det forenkler arbeidet med hvor du skal lagre filer og dokumenter i skyen.  Dokumentene som du arbeider med lagres under ditt arbeidsområde. Når du samhandler med ansatte og kunder blir deling av dokumenter smidigere. Det etableres fellesområder med tilgangsrettigheter for ansatte. For hvert arbeidsområde etableres det regler for dokumentbehandling, versjonsnummer på dokumenter og oppsett av dokumentmaler.

Digital Arbeidsplass oppretter tilganger til arbeidsområder som du bruker fra Microsoft Teams. Tilgang er opprettet fra det Team som du jobber i. Når du arbeider med Teams kan du booke møter, chatte og dele filer i møte fra ditt arbeidsområde. Er du på reis kan du bruke Teams Appen på mobiltelefonen for å få tilgang til møter og dokumenter.   

Data samlet på et sted - jobb smartere med ny teknologi

Digital Arbeidsplass strukturerer og samler dokumenter og data på et sted. Skal du og din bedrift jobbe smartere ved å å utnytte ny teknologi innenfor dataanalyse og Kunstig Intelligens (AI) forutsetter det at dine og bedriftens data er samlet på et sted. Det gjør at AI-verktøy som Microsoft 365 Copilot og ChatGPT kan utnyttes bedre.

Å samle data i en digital-tråd gir bedriften større muligheter for å utvikle egne smarte løsninger. Det gir større muligheter for å effektivisere arbeidsflyt og digitalisere manuelle rutiner. Microsoft Power Platform er en teknologi fra Microsoft som kan brukes til å utvikle lavkode løsninger raskt. PowerBI kan brukes til å lage smarte dataanalyse rapporteringsløsninger, og Microsoft’s AI-verktøy som OpenAI kan brukes til å utvikle egne AI-løsninger basert på bedriftens interne data.     

Ivaretar sikkerheten på din arbeidsplass

Digital Arbeidsplass ivaretar sikkerheten på din Microsoft 365 arbeidsplass for alle dine arbeidsflater (PC, Mobil). Løsningen er integrert mot en CyberVakt 24/7 tjeneste som overvåker og varsler deg ved trusler og angrep utenfra. Digital Arbeidsplass gir utvidet beskyttelse mot internett-trusler, e-post SPAM og Phising forsøk fra svindlere, sårbarheter i systemer, automatisk oppdatering av programvare og en beredskapstjeneste med utvidet backup. Standard backup på Microsoft 365 er 3 mnd. tilbake i tid. Digital Arbeidsplass har en utvidet backuptjeneste på 6 år med lagring på en ekstern server i tillegg til Microsoft backup i skyen.